Pe culmea valului
Home
Prefață
Pag. 2
Pag. 3
Pag. 5
Pag. 6
Pag. 7
Pag. 8
Pag. 9
Pag. 10
Pag. 11
Pag. 12
Pag. 13
Pag. 14
Pag. 15
Pag. 16
Pag. 17
Pag. 18
Pag. 19
Pag. 20
Pag. 21
Pag. 22
Pag. 23
Pag. 24
Pag. 25
Pag. 26
Pag. 27
Pag. 28
Pag. 29
Pag. 30
4

am împlinit 16 ani… exact de ziua mea. Mama a intrat pe ușă și a scos la iveală ceea ce ascundea la spate… o chitară! "Mamma mia!" ce bucurie pe capul meu!... Am sărit vreo juma' de oră cu chitara-n brațe, de pe podea pe pat, din pat pe fotoliu, de pe fotoliu pe masă și așa mai departe… Numai pe fereastră n-am sărit că locuiam la etajul 8 și… era păcat de chitară. Tare fericită am fost! A fost una dintre cele mai frumoase zile din viața mea! Nu mai știu cum o chema pe chitară… Maria?… Elisabeta?… Nu contează! Nu era cine știe ce. Era o chitară rece, producție românească, și nu o mandolină stricată sau o foaie de caiet.
     În sfârșit, chitară aveam… Ceea ce îmi lipsea era… trupa. Și acum urmează răspunsul la întrebarea: "Cum ți-a venit ideea să-ți faci o trupă de gagici?"
     Cele 2-3 acorduri pe care le învățasem pe foaia dictando nu le știam pe chitară, deci, cu alte cuvinte, nu știam nimic la chitară, dar eram sigură că o să învăț foarte repede și am sunat-o pe una dintre cele mai bune prietene a mele, Jacky, care era "hippy", la fel ca mine. Când am întrebat-o dacă vrea să facem o formație, în care ea să bată la tobe, a găsit ideea interesantă. O singură problemă ne stătea în cale: ea nu știa să cânte la baterie nici măcar cât mine pe griful de chitară desenat pe hartie. Adică nici măcar nu-și desenase vreodată o baterie pe ceva! Am încercat s-o consolez. I-am zis că eu cunosc un băiat, Bebe (fratele meu de cruce și bateristul formației "Excentric"), care poate să-mi arate cum se bate, și după aceea o să-i arăt eu ei. Zis și făcut! M-am dus la Bebe și mi-a arătat câteva ritmuri, apoi m-am întâlnit cu Jacky și am repetat ce-mi arătase Bebe, pe mese și scaune. Nu prea mergea… Jacky învățase cum se bate, dar nu prea ținea ritmul, iar pe vremea aceea încă nu știam de existența oamenilor aritmici. I-am spus că trebuie să studieze mai mult ca să iasă trupa mai repede. Între timp am căutat mai departe persoane pentru a întregi formația. Învățasem deja să schimb acorduri. Îmi arătase Cornel Dogaru, un băiat care cânta minunat la chitară. De la el am învățat multe lucruri.
     Căutând membri pentru formație, mi-am dat seama că persoanele pe care le întrebam dacă știu să cânte erau fete, nu băieți. Începătoare fiind, n-am avut curajul să caut băieți care deja știau să cânte, căci nu m-ar fi luat în serios… Iar cu băieții care nu știau să cânte, dar doreau să învețe, nu știam cum să procedez. Fetele îmi erau mai apropiate. Eram prea puștoaică și aveam încă rețineri. Deci, m-am hotărât să caut fete...
     Am găsit o chitaristă grecoaică, Jenny Iliopulos, care știa deja să cânte acorduri (așa era moda pe-atunci, cu mai mulți chitariști în trupă). Îmi fugeau ochii în stânga și-n dreapta, doar, doar voi zări vreo gagică cu vreun instrument în brațe. Am fost la ștrand și, tot uitându-mă, am descoperit o fată care cânta la chitară sub un pom și am întrebat-o dacă vrea să cânte la bas în formația mea. Pag. 5