Pe culmea valului
Home
Prefață
Pag. 2
Pag. 3
Pag. 4
Pag. 5
Pag. 6
Pag. 7
Pag. 8
Pag. 9
Pag. 10
Pag. 11
Pag. 12
Pag. 13
Pag. 14
Pag. 15
Pag. 16
Pag. 17
Pag. 18
Pag. 19
Pag. 20
Pag. 21
Pag. 22
Pag. 23
Pag. 24
Pag. 25
Pag. 26
Pag. 28
Pag. 29
Pag. 30
27

     Așteptam nerăbdători ca să vedem dacă individul vine sau nu. Eram 90% siguri că n-o să vină, dar la un moment dat am auzit niște pași care se apropiau de camera ei. O fi, n-o fi?! O scârțâială de ușă iar vocea Păuniței care răsună din difuzoarele casetofonului: „- Ai venit, fluturașule?!”... ne-a făcut să izbucnim în râs, dar așa de tare că a trebuit să ne ținem de nas și de gură ca să nu fim auziți. Studentul începuse s-o întrebe tot felul de prostii, la care Păunița n-avea nici un chef să-i răspundă, așa că ne-am tăvălit din nou pe jos de râs auzind comentariul ei: ”- I-auzi măi băiatule, ai venit aici ca să purtăm discuții intelectuale sau să ne f...!?” A zis-o așa pe față și așa de direct (mai mult ca să ne facă nouă show-ul) că băiatul s-a cam speriat și i-a zis: ”- Vorbesti așa de tare de parc-ai vorbi în microfon”! Noi leșinaserăm de râs și ne gândeam ca nu cumva să descopere microfonul de pe noptieră. Nu l-a descoperit... Ce-a urmat e clar, nu trebuie să descriu povestea în amănunt. În afară de faptul că era să pice dulapul din camera mea peste noi, din cauza cutremurului din patul camerei alaturate! Sfârșitul poveștii e scurt și clar. El: „A fost foarte frumos cu tine, cred că m-am îndrăgostit puțin!”... Ea: „Foarte bine, mulțumesc frumos... Acum poți să te îmbraci și să pleci! Pa!”
     Două săptămâni distractive în tabăra de la Bușteni. S-a cântat foarte bine și hit-ul sezonului a fost: „Haide Sportul, hai studenții, repetenții!”
     Lidia (e-mail): Eu am venit cu coada-ntre picioare chiar în ziua în care ajunseserăți voi la „Universitas” cu sculele de la Bușteni. Eram și cu Cicorschi după mine, care stătea cuminte într-un colț... adică nici usturoi nu mâncase, nici gura nu-i mirosea. Voiam să vin înapoi la tobe... Era și Vali, dar lui nu-i păsa, ce treabă avea el cu trupa de fete. N-am îndrăznit să vin direct la tine ca să-ți spun că știam ce mă aștepta... M-am dus la Păunița s-o bag la înaintare, iar ea cică: „Las-o Lidio, ia-o ușor... ai răbdare că vorbesc eu”. Am stat eu de-o parte, dar tot auzeam... Zicea Păunița cică: „Băi Anco!... Ia-o pe asta înapoi că nu găsim altă fată... Lasă-l pe Vali, că nu se potrivește”. Tu nu și nu, că să nu mai vezi... dacă am plecat, dusă să fiu! Păunița, iar: „Băi Anco! Las-o măi,... e țicnită,... asta e, Lidiuța – Diliuța, dar e a noastră! Uite, promite că nu mai face”... Și atunci am sărit eu să-mi cer iertare,... să jur că nu mai fac... Cred că am și plâns, că tare îmi părea rău! Am zis că n-o să se mai întâmple niciodată și așa a fost! În schimb, la scurt timp după revenirea mea în trupă m-am luat la bătaie cu Carmen; sau ne-am despărțit de ea că era șeptară?
     Anca (e-mail): Și eu mi-aduc perfect de bine aminte că era șeptară, dar era foarte muncitoare și reușea să scape de 7. Chiar știu și o piesă pe care am lucrat-o eu cu ea, nu mai știu cum o chema daŽ era în ¾ și basul era la, mi, mi, sol, re, sol – toate notele pătrimi. Am studiat mult cu ea piesa asta și până la urmă a scos-o la iveală. Avea într-adevăr mici probleme ritmice, dar compunea foarte frumos și cu sensibilitate. Nu din cauză de 7 am dat-o afară din formație... O să-ți aduci aminte imediat! Trebuia să cântăm la Biologie, jos, în sala mare. Era deja plin și toți așteptau să începem. Nu mai știu de ce (asta trebuie să știi tu), înainte să începem să cântăm (eram deja toate pe scenă, cu sculele în mână) Pag. 28