Pe culmea valului
Home
Prefață
Pag. 2
Pag. 3
Pag. 4
Pag. 5
Pag. 6
Pag. 7
Pag. 8
Pag. 9
Pag. 10
Pag. 11
Pag. 12
Pag. 13
Pag. 14
Pag. 15
Pag. 17
Pag. 18
Pag. 19
Pag. 20
Pag. 21
Pag. 22
Pag. 23
Pag. 24
Pag. 25
Pag. 26
Pag. 27
Pag. 28
Pag. 29
Pag. 30
16

mai mult așa, că... spuseseră păriniții. Au fost 6 locuri iar ea a căzut prima sub linie, a intrat pe al 7-lea... Nu i-a părut rău, că nu-i ardea ei de așa ceva. Eu trebuia să dau bac-ul la Literatura română, Limba franceză, Filozofia și socialismul științific, Pian și Teoria muzicii. La pian și teoria muzicii nu aveam probleme, la limba franceză mă descurcam, iar filozofia și socialismul științific s-au rezolvat de la sine deoarece împrumutasem limbajul de lemn al tuturor membrilor de partid din țară, care vorbeau mult fără să spună nimic. La Literatura română știam cel mai bine un singur scriitor, Ion Creangă, și mi-am ținut pumnii să-mi cadă la bilețel acest scriitor. Și mi-a căzut. Am luat bac-ul și m-am înscris la concurs la Conservatorul “Ciprian Porumbescu”. Tare aș fi vrut să nu fac pasul ăsta... Însuși cuvântul “conservator” mă îngrozea. Nu avea nici o legătură cu noile curente ce apăruseră în toată lumea: rock, pop, soul și nici nu știam cum aveam să-mi împart timpul între cursuri și repetițiile cu formația. Dar ca să evit discuțiile în contradictoriu cu ai mei, am devenit studentă. Altcineva s-ar fi bucurat în locul meu, dar mie-mi venea să plâng la gândul că urma să învăț încă 4 ani într-o școală care iar n-avea legătură cu rock-ul!
     Studentă fiind, ai mei au răsuflat ușurați, n-au mai comentat repetițiile cu formația și nici prietenia mea cu Anca, de care eram nedespărțită, chiar și la chefurile la care mergeam. În timp ce alte fete dansau și se îndrăgosteau, noi stăteam cu urechile pâlnie în difuzorul magnetofonului încercând să deslușim modalitățile de interpretare ale formațiilor în vogă. Era tare încrâncenată și plină de speranță în a reuși cu formația noastră. Așa în 3 cum eram, ținea morțiș că o să iasă. Pe vară n-am cântat deloc. Trupele erau plecate la mare și nu erau concerte, deci am luat și noi vacanță... Eu și Anca ne-am hotărât să plecăm amândouă la mare, ca să vedem cum e treaba cu cântarea și cu discotecile. Iată ce am scris în “Jurnalul meu”:
      Era în seara zilei de 25 iulie ’71...
     Eu eram la tine acasă și tu ai primit un tel. de la Dan Mitrea, ca să te întrebe dacă nu vrei să mergi la mare, la camping “Perla”, că era ieftin un cort de închiriat, numai 10 lei pe zi. Tu ai zis că da, dar numai cu mine și nu ai destui bani și de distracții, și de închiriat cort. De fapt n-aveai nici un ban, dar sperai să-ți dea maică-ta. Dan a zis că ne dă el cortul lui, iar el va sta în gazdă. Atunci ai hotărât să plecăm a doua zi și te-a auzit maică-ta din bucătărie. A început să țipe că nu se poate, dar în același timp te întreba ce-ți trebuie pentru drum. Știu că ți-a dat 300 de lei. Eu n-am avut probleme cu ai mei, care încă nu ieșiseră din euforia că eram studentă - mi-au dat și mie 300 de lei. A doua zi aveam tren spre Constanța, la 11.30. În gară ne mai întâlniserăm cu niște băieți din gașca noastră: Andrei Cioroiu, Michele, Mugur, Liviu, Mircea Ghizdei... N-am vrut să luăm bilet ca să economisim din bani și am făcut “blat negru”. Ne apropiam de stația Cernavodă și când am văzut ca vine “nașul” din celălalt capăt al vagonului pe mine m-ați băgat forțat într-un dulap dintre tampoane. Ce spaimă Pag. 17